elektromos rendszerek felújítása

elektromos rendszerek felujitasa.jpg
Régi elektromos hálózatok felújítása szakszerűen

Egy teljes villamos felújításnak alapvetően két módját különböztetjük meg:

 

Az egyik esetben a meglévő csőhálózat felhasználásával lehetőség szerint minimális bontással újravezetékezünk, a végpontok többnyire a korábbi helyükön maradnak újra dobozolva és szerelvényezve.

Ez a módszer minimális bővítést tesz lehetővé, előfordulhat, hogy a csőhálózat nem kielégítő a mai kor igényei szerinti vezetékezésnek, illetve, hogy a csövezés állapota nem mindenhol vagy egyátalán nem teszi lehetővé az újrafűzést.

Fentiek miatt ez a felújítás ritkán egyezik meg az előre kalkulált költségekkel és kevés mozgásteret ad a megrendelőnek. Előnye viszont, hogy kevesebb bontással jár és elviekben gyorsabban elkészülhet. Ez a módszer nálunk csak helyszíni műszaki előminősítés után igényelhető, ugyanis vannak kizáró okok. Pl ha a csőhálózat része / egésze kátránypapíros - aluminium könyökös technológiával szerelt hálózatot jelent, akkor a mostani szabályozás szerint cserélni kell.

Teljes, modern villamos felújítás

A másik esetben a teljesen új hálózat építése kerülhet szóba. Itt fontos, hogy milyen falszerkezetben kell a munkát elvégezni. Az épület jellemzőinek figyelembevételével új hornyokba fektetett új csőhálózatot lehet létrehozni. Ha az aljzatbetont egyébként is bontják (egyéb nagyfelújításkor) akkor aljzatban is vezethető. A süllyesztett szerelés egyedül a beton tartófalas építménynél kizárt (panelházak), ahol egyéb technológiákat lehet alkalmazni akár kombinálva is: kábelcsatorna, álmennyezet feletti szerelés, szegőléc csatorna, stb.

 

Az elektromos felújítás további fontos kérdése az áramkörök, végpontok száma.

Az áramköröket részben a felhasznált berendezések adják meg, van amihez kötelező a külön áramkör, és van amihez ajánlott. Ilyenek:

Bojler, Főzőlap, sütő, mosogatógép, mosógép, szárítógép, klíma, kazán, riasztó, de ajánlott a hűtőnek küldön áramkör, a konyha, szoba, fürdő dugaljaknak és a világításnak.

elektromos halozatok teljes felujitasa.j

lépjen kapcsolatba velünk!

© 2020 by Home ElectronX. Designed and SEO by: 

A weboldalt készítette és keresőoptimalizálta a Hyper Marketing Agency

+36 (70) 491-1150

home@electronx.hu

1147 Budapest

Czobor utca 100.

  • Home Electronx Facebook